Сигнал до ОИК и прокуратурата за извозване на избиратели и купуване на гласове в Дупница

DenNews.bg
03.11.2019
размер на текста:

Две жалби за груби нарушения на изборния процес са входирани в Общинската избирателна комисия-Дупница и Районна прокуратура от щаба на една от политическа партия, чиито кандидат участва в днешния балотаж за кмет на общината.
Едната жалба е за това, че по информация на представители на партията, в района на ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“, са забелязани два джипа „Мицубиши Паджеро“, с регистрационни номера СВ 2168 ММ и СА 3388 ХМ. С тях са извозвани избиратели от близкия квартал „Каваклия“. В двата джипа са забелязани лицата Георги Градевски, който беше кандидат за кмет на Дупница, както и неговият баща.
Твърденията на представителите на жалбоподателя са, че избирателите са инструктирани от Градевски и баща му как да гласуват.
Има съмнение, че организираното гласуване се извършва след предварителното закупуване на гласовете на избирателите, като разплащането се извършва в двата джипа.

С другата жалба до ОИК – Дупница, партията сигнализират, че около 12:00 ч. в изборния ден, представители и застъпници на партията са уведомили, че в района на ОУ „Неофит Рилски“ се извършва неправомерна предизборна агитация. Тя се изразява в поставянето на предизборни листовки по предните стъкла на автомобили. Това влиза в грубо противоречие със забраната, установена в Изборния кодекс, забраняваща извършване на агитация в изборния ден в полза на кандидат, участник в изборите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети