Тръмп посети изненадващо US войниците в Афганистан

DenNews.bg
29.11.2019
размер на текста:

Американският президент Доналд Тръмп изненада с неочаквано посещение американските войници във военновъздушната база Баграм в Афганистан. Президентската визита е по случай Деня на благодарността, но се случва на фона на набиращото скорост разследване за импийчмънт.
Тръмп пристигна в базата малко след 20:30 ч. местно време и прекара там повече от два часа и половина. На журналистите бяха дадени строги инструкции да не разгласяват визитата от съображения за сигурност на президента.
Посещението се случва повече от два месеца след прекратяването на мирните преговори с талибаните, след като при бомбен атентат в Кабул бяха убити 12 души, сред които един американски войник.
Доналд Тръмп се срещна и с афганистанския президент Ашраф Гани, който присъства на речта на президента пред войниците в базата Баграм.
Тръмп каза, че САЩ водят преговори с талибаните и те са готови да приемат спиране на огъня.
"Ще видим какво ще стане", заяви президентът.
Той каза, че продължава да изпълнява плана за намаляване на американските войници в Афганистан до около 8600 души, като заяви пред придружаващите го журналисти, че броят им ще бъде намален "съществено".
"Все пак САЩ ще трябва да останат в страната "докато постигнем сделка или до пълна победа", добави Тръмп.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети