120 души от Дупница и региона се включиха в националния протест на КТ „Подкрепа“

DenNews.bg
27.11.2019
размер на текста:

120 души от Дупница и региона се присъединиха към националния протест на КТ „Подкрепа“, който тече в момента в столицата.
Дупничани са водени от местния синдикален лидер Йорданка Германова. Свои представители имат почти всички предприятия в региона. Дупничани отпътуваха за протеста с автобус, влак и частни коли рано тази сутрин.
Припомняме, че национален протестен митинг-шествие е под надслов "Болните работници не са престъпници!". На протеста в София има около 5 000 души от цялата страна.
Основните искания на протестиращите са работодателите да поемат поне първите 5 дни от болничните; да изплащат 100% от трудовото възнаграждение през този период (понастоящем е едва 70%, като от тях се удържат осигуровки и данъци); отпадане на данъка върху минималната работна заплата; спешна актуализация на добавката за нощен труд, която е в размер на 25 стотинки; ограничаване на извънредния труд; прилагане на сумираното изчисляване на работното време само в непрекъсваеми производства, съобщиха от синдиката.
Протестното шествие започна от пл. "Княз Александър I", продължи по бул. "Цар Освободител" и в момента е пред Народно събрание. Протестиращите ще внесат протестна декларация в парламента. След това шествието ще продължи по бул. "Васил Левски" и бул. "Княз Ал. Дондуков" до ул. "Тракия" №15, след което обратно по бул. "Княз Ал. Дондуков" до пл. "Независимост".

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети