Вдигнаха изтребители над Вашингтон заради самолет нарушител

DenNews.bg
26.11.2019
размер на текста:

Навлизане на самолет във въздушното пространство на Вашингтон предизвика мобилизация на изтребители и блокирането на Белият дом и Капитолия.
Извънредната ситуация е обявена заради самолет, с който не може да се осъществи връзка.
CNBC съобщи по-рано, че е докладвано нарушение на въздушното пространство, което предизвиква бърза отбранителна реакция от американските власти.
NBC съобщи, че Северноамериканското командване за аерокосмическа отбрана (NORAD) е възложило на самолетите да реагират на сигнала за сигурност.
Позовавайки се на източници на правоохранителните органи FOX News съобщи, че самолет, който се движи на изток, нарушава ограниченото въздушно пространство над Вашингтон около 08:30 часа, местно време.
Официални лица коментират пред CNN, че за момента самолетът не е враждебен. На онези, които вече са в Белия дом, е казано да останат по местата си, според туитове от репортери.
Първоначално е съобщено, че всички федерални сгради са евакуирани. Репортери в информационната зала на Белия дом пуснаха съобщение, че тя е заключена, а някои репортери са евакуирани на северната морава на Белия дом.
Пътищата в центъра на Вашингтон бяха затворени за движение, докато властите се втурнаха да реагират на съобщенията за самолета.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети