Стойчо Младенов: Българските треньори са мижитурки

DenNews.bg
21.11.2019
размер на текста:

 Бившият старши треньор на ЦСКА - Стойчо Младенов, даде пресконференция пред българските медии, на която определи българските треньори като "мижитурки".

„Във футбола две неща са важни - ръководителят и старши треньора, който е всичко в клуба, той отговоря за всичко. При нас обаче старши треньорът е господин никой. Мижитурки, защото не си отстояват името и авторитета. Ако ние не се обърнем към най-големия в държавата нищо не става. Господин Бойко Борисов и Красен Кралев могат да направят, така че треньорът да има права. Боби Михайлов и ръководството не направиха абсолютно нищо за треньорите. Това е бич за българския футбол. Треньорът отговоря за развитието на футболистите. Защо сега на Почетино му плащат обезщетение? Защо правилата са коренно различни от тези в западния футбол.

Допускат се и треньори без лиценз „про“. Той може да разбира от футбол, да е добър човек, но за какво са лицензите тогава. Ето затова е такова нивото на българския футбол. Имаме премиер, който е влюбен във футбола, а ние не се възползваме от това“.

Най-четено

Темите от "Спорт "

Етикети