Прокуратурата е иззела документация и видео записи по случая с починалото дете

DenNews.bg
21.11.2019
размер на текста:

Прокуратурата извършва интензивни действия по разследването на смъртта на тригодишното дете. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров пред медиите в парламента.

Вчера е иззета медицинската документация и от трите здравни заведения, поясни той. Разпитани са лечителите на детето, както и други лица.

По предвидения от НПК начин от тях са иззети направените видеозаписи при обиколките из столичните болници. Предстоят разпити на всички медицински специалисти от трите здравни заведения и назначаване на съдебно-медицинска експертиза, по думите на обвинител номер едно. Нека от този случай не правим заключения за качествата на всички хора, които упражняват лекарската професия, защото те заслужават уважение, убеден е Цацаров.

Той обеща максимални усилия за изясняване на случая. Ще бъдат иззети данни за предишни лечения на Алекс от личния му лекар. Припомняме, че по разпореждане на премиера Бойко Борисов, шефовете на трите болници с отношение към случая със смъртта на 3-годишното момченце бяха временно отстранени.

По информация на bTV, резултатите от аутопсията на детето показвали, че пневмония е причината за смъртта на детето. Вчера резултатите от проверката в трите болници потвърди причината за смъртта на детето.

Миналата седмица стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е назначил проверка в три столични болници заради починалото 3-годишно дете.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети