Съдът решава за кметския балотаж в Дупница в 7-дневен срок

DenNews.bg
20.11.2019
размер на текста:

Административен съд-Кюстендил ще излезе в 7-дневен срок с решение по делото, образувано по жалба на кандидата на БСП за кмет на община Дупница Първан Дангов срещу резултатите от балотажа. Припомняме, че той загуби от Методи Чимев с разлика от 111 гласа. 
На съдебното заседание днес съдия Иван Демиревски преброи всички бюлетини от секции №5 (Механотехникума) и №19 в ОУ „Неофит Рилски“, след което промени решението си от първото заседание и отказа да брои недействителните бюлетини и бюлетините с отбелязан вот „Не подкрепям никого“ от всички секции в общината. Причина за това е, че предвид резултатите от броенето на недействителните бюлетини от секции 5 и 19 съдът констатира, че няма данни за груби нарушения в работата на секционните комисии. Всички недействителни бюлетини в двете повторно преброени секции са били коректно отразени като такива-на някои е имало надписи, а на други е имало видимо зачертване на всички кандидати.
За секция №5 от ГЕРБ са оспорили 5 действителни бюлетини за Дангов, а БСП оспорват 30 действителни за Чимев, като поводът е, че вотът е отбелязан със силно удебелен знак Х, има излизане от квадратчето или е използван друг знак.
За секция №19 ГЕРБ оспорват 11 бюлетини за Дангов, а от БСП оспорват 114 за Чимев.
Адвокатите на БСП са поискали отваряне на бюлетините и от всички останали 72 секции в общината, което е отхвърлено от съдията.
Отсега от БСП са категорични, че ще обжалват решение на съда, ако то не е в тяхна полза.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети