Община Дупница осигури издръжката на двата социални центъра за деца и младежи

DenNews.bg
20.11.2019
размер на текста:

Община Дупница осигури издръжката на новото Преходно жилище и Център за настаняване от семеен тип за деца за следващите 4 години. Това стана възможно след като Управляващият орган на ОП "Развитие на човешките ресурси" одобри проектното предложение „Дом и подкрепа за всяко дете" на стойност 978 774 лв., подготвено от общинска администрация. Решението на зам.-министър Зорница Русинова беше получено тази седмица в общината.
Както е известно чрез други два проекта на Община Дупница, финансирани от ОП „Регионално развитие" с близо 700 000 лв., беше изградена необходимата социална инфраструктура за предоставяне на новите услуги. Чрез тях ще се осигури среда, близка до семейната за 12 деца в ЦНСТ и за 8 деца на възраст от 15 до 18 години в Преходното жилище.
Намеренията на Община Дупница с реализацията на този проект са ориентирани към осигуряване на социално включване, равен достъп и защита на децата, настанени в ДДЛРГ „Олга Стоянова“ и децата в риск от общността. Чрез разкриването на новите услуги ще се даде възможност за закриване на ДДЛРГ „Олга Стоянова".

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети