Съдът брои бюлетините за Чимев и Дангов от две секции в Дупница

DenNews.bg
20.11.2019
размер на текста:

Към този час продължава заседанието на Административен съд-Кюстендил на което ще бъдат преброени бюлетините от две секции от балотажа за кмет на община Дупница. Заседанието започна в 11 часа и на него присъстват представители на политически партии, включително и кандидатът за кмет от БСП Първан Дангов, общинският координатор на ГЕРБ Крум Милев и местният лидер на БСП Станислав Павлов.
Процедурата е бавна тъй като се прави опис на всеки от чувалите и протоколите на СИК, а всяка бюлетина се оглежда внимателно от присъстващите.
Припомняме, че делото е по жалба на Дангов, който загуби от инж. Чимев с разлика от 111 гласа.
На първото заседание съдия Иван Демиревски разпореди да бъдат повторно преброени бюлетините от две секции, като искането на БСП за повторно броене на още 15 секции бе отхвърлено.
Освен бюлетините от секции №19 в ОУ „Неофит Рилски“ и №5 в ПГ „С.П. Корольов“ (Механото) днес ще бъдат преброени и всички недействителни бюлетини и бюлетините, на които е отбелязано квадратчето „Не подкрепям никого“.
Припомняме, че в пета секция в урната са намерени 210 бюлетини, от които 206 са действителни, а 4 са недействителни. Две от недействителните бюлетини са за Методи Чимев, една е за Първан Дангов, а за една не може да се определи волята на гласоподавателя.
В пета секция за Методи Чимев са преброени 130 гласа, а за Първан Дангов -74.
В урната на секция №19 са намерени 600 бюлетини, от които 23 са недействителни, а 577 са действителни. На 9 бюлетини е отбелязано квадратчето „Не подкрепям никого“
За Методи Чимев от тази секция са преброени 411 гласа, а за Първан Дангов-157.
395 са бюлетините „Не подкрепям никого“ от всички секции в община Дупница.
189 са недействителните бюлетини от всички СИК, от които 52 за Методи Чимев и 57 за Първан Дангов. За останалите недействителни бюлетини не може да се определи еднозначно волята на гласоподавателя.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети