US войници загинаха при падане на хеликоптер в Афганистан

DenNews.bg
20.11.2019
размер на текста:

Двама американски войници са загинали в катастрофа с хеликоптер в Афганистан, съобщиха американските сили там, добавяйки, че катастрофата изглежда е била злополука, въпреки че талибаните твърдят, че са свалили вертолета.
В изявление на американските сили в Афганистан се казва, че катастрофата се разследва, "но предварителните доклади не сочат, че е причинена от вражески огън", предава AFP, цитирана от БГНЕС.
Талибаните твърдят, че са стреляли по хеликоптера в района на Чарх в провинция Логар в 1:00 часа през нощта. "Американците искаха да нападнат муджахидинска база, но техният хеликоптер беше свален и се запали. Всички на борда бяха убити", заяви главният им говорител Забихула Муджахид.
Досега има 19 жертви, свързани с бойни действия на САЩ през тази година, според говорител на американските сили. Около 13 000 американски войници остават в Афганистан, 18 години след като Вашингтон нахлува след атаките на 11 септември 2001 г. Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма търпение да ги изтегли, но генерал Марк Мили заяви пред американските медии този месец, че американските сили вероятно ще останат "още няколко години".

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети