Украински войник е ранен тежко при атака от руска територия

DenNews.bg
19.11.2019
размер на текста:

Украинските позиции в село Сизое край Луганск са били атакувани от територията на Руската федерация, в резултат на това един украински военен е ранен тежко, съобщи във Фейсбук журналистът Юрий Бутусов.
"Сизое се намира при самата граница с Руската федерация и близо до фронтовата линия при Станица Луганска. През последните години то се смяташе за тихо място. Позициите на 46-а десантно-щурмова бригада бяха атакувани с безпилотен апарат, който е пуснал прицелена бойна граната", пояснява Бутусов.
По негова информация, украински военен е получил многобройни рани от шрапнели в гърба. Като се позовава на военни медици, журналистът съобщава, че става дума за бойна атака, а не за случаен взрив.
"Сега лекарите се борят за живота на десантника. Напълно вероятно е атаката да е извършена от територията на РФ, която е в непосредствено съседство. При всички случаи пускането на безпилотния апарат в този район не би могло да се извърши без да се контролира от руското командване." - отбелязва Юрий Бутусов.
"Непризнатата война продължава под акомпанимента на успокоителни политически изявления, откъснати от реалността", обобщава журналистът.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети