22 деца са в болница със симптоми на натравяне след училище

DenNews.bg
19.11.2019
размер на текста:

22 деца на възраст между 7 и 12 г. са приети с хранително натравяне в МБАЛ - Ямбол "Свети Панталеймон". Децата са от село Хаджидимитрово и всички посещават училището в съседното село Дражево, предаде БНР. Оплакванията от стомашни неразположения са започнали след 17:00 часа вчера, когато децата се прибрали от училище.
Според спешният лекар доктор Валентин Вълчев състоянието на децата към момента е сравнително добро, но все още не е ясна причината за натравянето.
По думите на кмета на община Тунджа Георги Георгиев над 1000 деца от всички училища в община Тунджа са консумирали същата храна, каквато са яли децата от Хаджидимитрово, посочва БГНЕС. Заради това той изказа предположение, че причината може и да не е храна, а вирус. Но пред Нова телевизия от МБАЛ - Ямбол заявиха, че по-скоро става въпрос за хранително натравяне, не за вирус. Д-р Вълчев, част от екипа на болницата, коментира, че симптомите на малките пациенти са силна болка в корема и повръщане. РЗИ трябва да вземе отношение, каза лекарят и увери, че всички приети деца са в по-добро състояние.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети