Застъпници ще дават показания по делото срещу изборните резултати за общински съветници в Дупница

DenNews.bg
18.11.2019
размер на текста:

Кандидатът за общински съветник Красимир Борисов от БДЦ оттегли жалбата си срещу резултатите от изборите за общински съветници в Дупница. Това стана на първото заседание по делото в Административен съд-Кюстендил днес. Решението на Борисов няма да се отрази на процеса, тъй като делото бе образувано по жалби на още трима кандидати – Спас Андреев от листата за ОбС на СДС, Йонко Гергов от Партия на Зелените и кандидата за кмет от АБВ Георги Градевски.
Днес Спас Андреев поиска ръчно преброяване на бюлетините от три секции- 67, 68 и 70. Съдът ще прецени допустимостта на това искане на следващото заседание, след като се прецени за кои секции има данни за нарушения.
Административен съд допусна на следващото заседание да бъдат изслушани в качеството им на свидетели трима застъпници от Партия на зелените. На днешното заседание стана ясно, че е извършено повторно преброяване от състава на самата Секционна избирателна комисия на бюлетините от секция номер 35. Протоколът от секцията обаче днес не бе представен пред съда, като съдията постанови това да се случи в двудневен срок.
Следващото съдебно заседание бе насрочено за 25-и ноември.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети