Цветан Видински напуска Марек: Реших окончателно, на отбора му трябва промяна

DenNews.bg
18.11.2019
размер на текста:

Треньорът на Марек Цветан Видински ще напусне поста веднага след края на есенния полусезон на Югозападната Трета лига, съобщи самият той след двубоя със Спортист (Своге). Видински поясни, че ще води тима в оставащите 2 мача от първенството срещу Пирин (Рз) и Перун, както и в срещата с Оборище за Купата на АФЛ и след това ще се раздели с отбора. От думи на наставника стана ясно, че основната причина да вземе това решение е фактът, че според него той и футболистите вече взаимно са се изчерпали в работата си, което води до напрежение в съблекалнята.

Ето какво каза по темата Цецо Видински: „На отбора трябва промяна. Моето решение съм го взел окончателно. Вече има настроение и сред футболистите, някои от тях се пестят, не се раздават докрай. С тези момчета сме заедно 2-3 години и вече взаимно сме се изчерпали. На тези футболисти им трябва нов заряд, нов треньор, който да се опита да ги вдигне. Така се получи, че или аз трябва да си тръгна или 5-6 души от играчите трябва да напуснат отбора. А с бюджета, с който разполагаме, няма човек, който би се справил да се оправя с целия клуб".

Стана ясно и че предстоят промени в управлението на клуба, които е без това са наложителни след отдавна подадената оставка от страна на президента Борис Паризов. „Сега първото и най-важно нещо е да се намери адекватно финансиране, защото на отбора му трябват още 4-5 момчета. В последно време футболистите започнаха да си показват характера, кой какво представлява, и да се работи доста трудно с тях. Не искам да изброявам какво съм направил за тях, те го знаят. Но не получавам необходимото уважение и себераздаване. Останахме 3-ма срещу всички без да получим никаква помощ".

На въпрос дали ще остане в Марек след края на полусезона, макар и не като треньор на мъжкия отбор, Цветан Видински отговори: „Това ще решат тези, които ще поддържат отбора. В момента ни помага единствено кметът и Общината. Дори и да си тръгна, аз съм чист пред себе си, защото знам какво съм направил за Марек за изминалите 3 години. Особено пък през последните 3 седмици, когато в Общината бяха съсредоточени в изборите. Може да питате футболистите дали имат да получават заплати, защото направихме всичко възможно да няма напрежение и да мислят само за футбол. Но това, което давам аз от себе си, от отсрещната страна не получавам и 50%. А аз само си късам нервите, хората ме хулят и казват, че треньорът не става. На никой не пожелавам да се чувства така, както аз в момента. Все пак в оставащите 3 мача до края на годината, включително този за Купата на АФЛ, ще водя отбора и играем за победа".

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети