14 души са загинали при катастрофи в област Кюстендил от началото на годината

DenNews.bg
15.11.2019
размер на текста:

На 17 ноември ще отбележим Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През тази година той ще премине под мотото „Животът не е резервна част“.
На територията на Кюстендилска област от началото на тази година са възникнали – 339 пътни произшествия. 86 от тях са тежки, загинали са 14 души, ранени са 80. За 2018 година загиналите при ПТП по пътищата на Кюстендилска област са 4-ма, а произшествията са били 388.
По случай Световния ден за възпоминание на жертвите от пътни произшествия директорът на ОДМВР – Кюстендил ст. Комисар Елиан Стамболийски и областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев призоваха в общо обръщение да бъдем по отговорни както към собствения си живот, така и към живота на другите на пътя.
„Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата стотици хора губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.
Призоваваме ви в неделя - 17 ноември, да отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия, а ние да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или пешеходци. И да не забравяме, че безопасността е споделена отговорност.
Уважаеми съграждани,
Призоваваме ви на този ден да изразим нашата дълбока почит и към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.
Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за любовта между хората, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно – институции, организации и участници в движението, в името на живота, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване броя на пострадалите по пътищата“, се казва в обръщението.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети