Три дни без следа от изгубила се в Рила планина жена

DenNews.bg
12.11.2019
размер на текста:

Планински спасители издирват изгубена жена в Рила вече трети ден. Сигналът за изчезването й е подаден в неделя вечерта. 64-годишната жена е предприела сама преход в Мальовишкия дял на планината и от следобедните часове в неделния ден нейните близки са загубили контакт, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС), цитирани от Нова телевизия.

Вечерта екип на Планинската спасителна служба се отправя към хижа "Мальовица", където изчезналата е забелязана за последен път, но издирването не дава резултат. Акцията е подновена в понеделник сутринта, като в нея се включват още петима спасители от Самоков и двама доброволци. Те започват обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета, но резултат отново няма. По данни от нейните близки, тя е с тъмни дрехи, сливащи се с каменистия терен.
Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район. Такъв е осигурен. Планински спасители са готови да излетят във всеки един момент, но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.
Издирването продължава и днес, като към спасителите от Самоков са се присъединили и доброволци от София и Пловдив с две кучета.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети