Двама са убити при стрелба край синагога в Германия

DenNews.bg
09.10.2019
размер на текста:

Най-малко двама души са убити при стрела край синагога в град Хале, съобщи германският таблоид Bild. Нападението е извършено в един от най-важните в юдаизма празници - Йом Кипур. По информация на местната полиция не е ясно дали няма и още жертви. Германският таблоид съобщава и за хвърлена граната на еврейско гробище, като не е ясно дали при този случай има пострадали хора. Bild съобщава и за втора стрелба във Видерсдорф край Хале, която е станала след първата.
Съгласно информацията дотук, нападател е стрелял с автоматично оръжие и една от жертвите му е жена. Той е побягнал в посока Лайпциг, пише още Bild. Германският всекидневник обаче вече пусна информация, че свидетели твърдят, че е имало няколко нападатели и те са избягали с кола в посока Лайпциг. Местната полиция призова хората да не излизат от домовете си. Местната гара е затворена.
Само преди ден и половина в град Лимбург, провинция Хесен, мъж от сирийски произход открадна камион и предизвика тежка катастрофа, със 17 ранени, включително българин. Нашият сънародник, чието име местната полиция не съобщава и който е искал самоличността му да не бъде разгласявана, не е пострадал тежко. Източник: actualno.com

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети