Български моряк загина край о. Сардиния, трима са пострадали

DenNews.bg
08.10.2019
размер на текста:

Един български гражданин е загинал, а трима са пострадали при инцидент с кораб край бреговете на италианския остров Сардиния. И четиримата български граждани са моряци от екипажа на кораба.
По данни на българското посолство в Рим инцидентът е станал, когато силна вълна е ударила моряците, докато работели на палубата. Единият от пострадалите остава в болница без опасност за живота. Останалите двама са освободени за домашно лечение.
Посолството ни в Рим е в контакт с местните власти по случая и е готово да окаже необходимото съдействие.
Трагедията се е разиграла, докато корабът "Малта" на италианската компания "Грималди" плавал между пристанищата на Каляри и Порто Торес. Около 10,30 часа (11,30 по българско време - б.р.) капитанът на плавателния съд поискал помощ от Бреговата охрана, като е съобщил, че на борда е станал инцидент с един загинал и един ранен. От пристанището на Порто Торес веднага излетял хеликоптер, за да бъде оказана медицинска помощ на пострадалия. След оценка на ситуацията е било решено корабът да стигне до дестинацията си в Порто Торес, за да могат в него да се качат представители на Бреговата охрана на област Олбия.
Морската дирекция е започнала разследване, уведомена е и прокуратурата. Очакват се повече подробности какво точно се е случило.
Денонощен телефон за съдействие на български граждани в чужбина на дирекция "Ситуационен център": +359-2-948-2404; +359-2-971-3856

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети