Почина единият от пострадалите при трудова злополука в ТЕЦ "Марица Изток 1"

DenNews.bg
04.10.2019
размер на текста:

Един от пострадалите при трудова злополука в ТЕЦ "Марица Изток 1" е починал, съобщиха от пресцентъра на ТЕЦ "ЕЙ и ЕС Гълъбово". На 30 септември двама работници пострадаха тежко при инцидент в шахта, която почиствали. Единият паднал в шахтата, след като му прилошало, а другият опитал да помогне, като и двамата бяха обгазени. По-тежко пострада 42-годишният работник в централата, който беше в медикаментозна кома.
"Ръководството на "ЕЙ И ЕС България" с дълбоко прискърбие съобщава, че почина нашият колега Теньо Динев. Ръководството изказва своите най-искрени съболезнования на близките на починалия ни колега и изразява своята готовност да продължи да им оказва пълна подкрепа в този толкова тежък момент", се казва още в изявлението по повод трагедията.
Състоянието на другия пострадал постепенно се подобрява и той вече е преместен от реанимация в болнично отделение.
"Ръководството на "ЕЙ И ЕС България" би искало да изкаже и своята благодарност на медицинските екипи от УМБАЛ "Стоян Киркович" в град Стара Загора за положените грижи за пострадалите ни колеги", допълват от фирмата.
Прокуратурата вече започна разследване на злополуката. То е за причинена телесна повреда на две лица поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.
Централата също прави вътрешна проверка за причините да се стигне до фаталния инцидент.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети