Нападателят, убил четирима полицаи в Париж, бил недоволен от кариерата си

DenNews.bg
04.10.2019
размер на текста:

Нападателят, убил с нож четирима полицаи в участък в центъра на Париж, е бил действащ служител на полицията-работил е като програмист с право на достъп до класифицирана информация, съобщава телевизионният канал BFMTV.
Стана ясно, че нападателят, който вече уби трима мъже и една жена полицаи, след което бе застрелян от полицай, е приел исляма преди 18 месеца, предаде Франс прес.
Нападателят е 45-годишния Михаел Харпон, родом от карибския остров Мартиника, който работи в тази префектура от 1993 г. като IT специалист. Мъжът страдал от глухота, както и съпругата му. Той е работил в разузнавателния отдел на префектурата и е имал достъп до класифицирана информация. Анализаторите по сигурността казват, че кариерата на Арпон не показва никакви подозрителни симптоми в поведението му. Въпреки че мъжът приел исляма преди година и половина, няма доказателства, че нападението по някакъв начин е било свързано с неговите религиозни възгледи. Може би причината за конфликта е била разочарованието на Арпон от възможностите за кариера, съобщава BFMTV. Известно е, че преди няколко месеца той поискал преводач на жестомимичен език с надеждата да се развие в кариерата.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети