Възрастна двойка е жестоко пребита от рецидивисти, представили се за полицаи

DenNews.bg
04.10.2019
размер на текста:

 Възрастни мъж и жена са жестоко пребити в дома им от рецидивисти, представили се за полицаи. Нападението е извършени в казанлъшкото село Бузовград през нощта срещу четвъртък. Пострадалите са 76-годишен мъж и болната му съпруга.
"Единият нападна мен, а другият влезе в другата стая, където лежеше жена ми. Счупиха й проходилката. Биха ни с дървен кол. Взеха ни един телефон, който ми беше скъп, защото на него е записан прощапулникът на правнучката", разказа пред bTV пострадалият Иван Колев.
След като биячите избягали, възрастният мъж подал сигнал на тел. 112. Минути по-късно престъпниците, които са от ромски произход, са задържани в центъра на Бузовград.
"И двамата са криминално проявени и осъждани. Снощи им е повдигнато обвинение и с постановление на прокуратурата са задържани в ареста за 72 часа", каза началникът на Криминална полиция в Казанлък Христо Петров.
По думите му, в Бузовград има полицейски инспектор, който отговаря за селото, но е "утопия, ако мислим, че може да се предотврати всяко престъпление".
"Такива рецидивисти са под постоянно наблюдение, доколкото това е възможно. Но не може полицай да стои до всеки един престъпник", добави криминалистът.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети