Идеи за черна баня

DenNews.bg
28.10.2019
размер на текста:

Използването на черен цвят като основен цвят в интериора на банята се препоръчва само в много просторни помещения при наличие на ярко осветление.
Такива бани са много ефектни, но не забравяйте, че не всеки ще се чувства комфортно в такова пространство.
За малки бани е желателно основният цвят на покритието да бъде бял, а черен - само под формата на малки детайли. Достатъчно е да сложите декоративна граница от черни плочки за баня , за да увеличите визуално пространството нагоре или на ширина - по ваша преценка.

Черно-бяла баня
Комбинирането на черни и бели стени в банята е решение, което ще създаде непреходен, класически акорд. Ако ви се прииска повече лекота и разнообразие, можете спокойно да изложите всякакви модели на стените и на пода и да създадете ярки акценти. В големите бани те не “изяждат” от пространството, както при малките. Бюджетният вариант ще бъде пластмасови панели или боядисване на стените с влагоустойчива боя.

Подовите и стенните облицовки
Таванът в малката баня е най-добре да бъде направен в бяло. Окачените тавани са идеалното решение за банята. Освен факта, че те подравняват тавана, помагат да се скрие окабеляването и е удобно да се инсталират осветителни тела в тях. Окачените тавани ще помогнат да се избегнат нежелани "течове" от съседите отгоре.
По-бюджетен вариант са специалните пластмасови панели. В голямата баня, ще изглежда луксозно таван в черно. Ако изберете правилното осветление, то такъв таван ще отразява светлината и някои вътрешни детайли, което ще създаде ефект на безкрайност. Черният таван с ефекта на звездното небе ще изглежда ефектно.
Звезден таван в банята също е интересна идея.
Можете да създадете само една стена с черни плочки, а на другите можете да комбинирате черните с цветни плочки. Можете още да използвате разнообразни плочки с различен цвят.

Източник: Магазин за баня - КЕРАМО БГ

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети