Под 3% не стигат на Елза Величкова за победа на първи тур

DenNews.bg
28.10.2019
размер на текста:

Под 3% не стигнаха на досегашния кмет на Бобов дол Елза Величкова за победа на първи тур. Към балотажа тя продължава с преднина от 1033 гласа, показват резултатите от 100% обработени протоколи на секционните избирателни комисии.
Вчера за Величкова са гласували 46,43% от избирателите или 2034 от действителните бюлетини.

На втори тур отива досегашният председател на Общински съвет и бивш шеф на „Въгледобив“ Красимир Чаврагански. За него са преброени 1001 действителни бюлетини -23,83%.

За кандидата на ГЕРБ Мая Спасова, която се класира на трето място на вчерашните избори, са гласували 21,57% или 906 души.
За Петър Петров от Воля са преброени 174 действителни гласа-4,14%.
85 избиратели са отбелязали „Не подкрепям никого“, което е 2,02%.

Припомняме, че битката за кметския пост в Бобов дол ще бъде и битка за горенето на отпадъци в теца, тъй като Елза Величкова застана открито на страната на гражданите и се обяви против горенето на боклуци в централата, докато Чаврагански не само защитава тази политика, но и открито заявява, че ще се работи за увеличаване на количествата отпадъци, които се унищожават в пещите на теца без промяна на горивните инсталации и без пречистване на въздуха.

Важното решение сега ще бъде кого ще подкрепят отпадналите кандидати Мая Спасова и Петър Петров, тъй като тези именно гласове може да се окажат решаващи на втори тур.


Листата на Елза Величкова за Общински съвет е получила най-висока подкрепа-1079 гласа или 33,82%.

Пети по подкрепа са кандидатите за общински съветници от БСП – 560 гласа или 17,55%, но както е известно БСП не издигна свой кандидат за кмет, а застана зад кандидатурата на Величкова, като една от основните причини бе именно борбата на местните срещу горенето на отпадъци в теца.

Така разпределените гласове показват, че ако спечели втори тур Величкова ще има сигурна подкрепа в ОбС, тъй като нейната листа и листата на БСП събират общо над 50%.

Втора политическа сила в местния парламент ще бъде ГЕРБ – 765 действителни гласа или 23,98%.

За Воля са гласували 138 души, което е 4,33%


Васил Васев печели на първи тур в Големо село, отвявайки конкурентите с 66,45%.

Балотаж ще има за кметския пост в село Мламолово. На втори тур ще се срещнат Елеонора Александрова от БСП (33,08%) и Милчо Михайлов от хората на Величкова (20,65%).

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети