Победа на първи тур в Бобов дол е на кантар, Елза Величкова води с около 1000 гласа

DenNews.bg
27.10.2019
размер на текста:

Около 1000 гласа е преднината на досегашния кмет на Бобов дол Елза Величкова пред досегашния председател на Общински съвет Красимир Чаврагански.
На кантар е дали изборите за общински кмет ще бъдат решени още днес или ще има балотаж между двамата, чиято история започва от ПП Лидер, партията на енергийния бос Христо Ковачки.
Величкова, която спечели първи мандат като кандидат на Лидер, скъса отношения с партията заради решението за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, довело до масово недоволство от страна на жителите на цялата община. И докато Величкова се обяви категорично против изгарянето на отпадъци в централата, заставайки открито на страната на гражданите, Чаврагански, който е бивш управител на „Въгледобив“-Бобов дол, не спира да прокарва политиката за изгаряне на отпадъци и дори да налага, че количествата отпадък, които се горят в теца трябва да бъдат увеличени.

Ако все пак в Бобов дол има балотаж между Величкова и Чаврагански, ще бъде интересно дали отпадналият от битката кандидат на ГЕРБ Мая Спасова ще изрази подкрепа за някой от двамата.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети