18 са вече жертвите на протестите в Чили, сред загиналите е и 4-годишно дете

DenNews.bg
24.10.2019
размер на текста:

Все по-ожесточени стават сблъсъците между протестиращите и силите за сигурност в Чили, където шести ден продължават многохилядни протести срещу социалното неравенство. Стотици хиляди излязоха на протест и в сряда. Полицията използва водни оръдия, за да разпръсне протестиращите. Броят на жертвите расте. По данни на министерство на вътрешните работи трима са загинали през последното денонощие. Възрастен мъж и 4-годишно дете са били блъснати от кола, а третата жертва е загинала при полицейско насилие. Броят на жертвите от началото на протестите вече достигна 18.
Въпреки обявените от президента Себастиан Пинера реформи, напрежението не стихва.
Два супермаркета бяха опожарени в северния град Антофагаста, хотел стана обект на вандалска проява в Сантяго, съобщи местната телевизия "Вейнтикуатро орас".
Протестите започнаха заради увеличаване на цените на билетите за метрото. Мярката бе отменена, но това не успокои демонстрантите. Президентът обяви реформи, включително увеличаване на пенсиите и минималната работна заплата, по-ниски цени на лекарствата и по-високи данъци за богатите.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети