Първан Дангов и кандидатите за съветници от БСП: Ние чухме проблемите, нашите решения са готови

Избори 2019
24.09.2019
размер на текста:

Членове и симпатизанти на БСП изпълниха до краен предел салона на ОбДТ „Невена Коканова“ в Дупница, за да заявят подкрепата си към кандидат-кмета Първан Дангов и кандидатите за общински съветници от БСП. Гост на срещата бе зам.-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев, който с много емоция сподели, че се чувства у дома си, тъй като родът му е от Дупнишко, а в залата са негови близки родини.

„Аз съм тук, за да дам заедно с вас подкрепа за този прекрасен човек Първан Дангов и тази прекрасна листа“, каза Стойнев и поздрави общинската структура на БСП за перфектно подбраната и подредена листа за Общински съвет.
„Листата съчетава младостта с опита, а всички тези кандидати имат енергия и желание да работят за община Дупница. Тук са и кандидати за кметове на малките населени места-и на тях желая успех и вярвам, че няма да подведат избирателите!“, обърна се към присъстващите в залата Драгомир Стойнев и добави:

„Изключително съм щастлив, че Първан е нашият кандидат. Той е честен, достоен и почтен човек. Радвам се, че БСП заложи на него в тези избори. Още по-голяма е радостта ми като виждам единството на партията. Знаете, че ГЕРБ са като една групировка, като една машина, знаете и че са особено добри в изборния ден за купуване на гласове, за поправяне на протоколи… Ние трябва да се справим това нещо“.


Стойнев попита присъстващите дали им е направило впечатление какъв лозунг са избрали ГЕРБ за предстоящите местни избори. „Работа, работа, работа“ е техният лозунг. Какво означава това? Означава ли, че да живеете добре, трябва да работите на три места? Трябва да прекъснем този модел и силно се надявам, че промяната ще започне от Дупница!
Преди години ги нямаше лесните пари от Европа, нямаше го този министър-председател, който само да обикаля и с трохите от Европа да сменя плочките на площада и да казва колко добре живеят хората. Само че, ако хората живееха добре, нямаше да напускат община Дупница, нямаше да напускат България, а щяха да остават тук и да сбъдват мечтите си тук. Хората се нуждаят от добро образование и здравеопазване, а бизнесът се нуждае от една некорумпирана администрация, която да му помага. Затова на нас ни трябва човек като Първан, който и без лесните пари от Европа, работеше за общината и сега отново ще работи за общината“, каза още зам.-председателят на ПГ на БСП.

„Нека наистина се обединим. Натискът върху хората е огромен, натискът върху политическите сили е огромен. Отварям една скоба-няма друга държава, в която субсидията на политическите сили да е 1 лв. ГЕРБ го направиха това нарочно, за да смачкат опозицията. Те премахнаха и машинното гласуване, защото при машинното гласуване не могат да се преправят и поправят протоколите. Но ние не трябва да се предаваме, трябва да вярваме в победата и в промяната, защото промяната ще дойде с този прекрасен екип. Убеден съм, че промяната за България ще започне от Дупница!“, категоричен бе Стойнев, а думите му предизвикаха бурни аплодисменти.

 

А залата посрещна кандидата за кмет на община Дупница Първан Дангов на крака.


„Не съм очаквал токова посрещане. Отдавам го на настроението, на радостта, на ентусиазма, на вярата, на вярата и на надеждата, че както аз, така и хората зад мен сме на печелившата страна. Ние минахме през тази кампания подготвени за срещите, но какво забелязах ли? Няма как в Джерман да говориш за инфраструктура и за водоснабдяване, когато стои да дневен ред това, че някой иска да строи боклукчарник. Няма как в Бистрица да обясняваш на хората, че ще им откриваш топлата вода, когато няма вода в чешмите. Няма как в Самораново да говориш за каквото и да било, когато водата и там не достига, а тя идва от планината. Няма как някой да лъже в Яхиново, че като са направили новата сграда на кметството, е решил всички проблеми на хората. Същевременно в Чревен брег да няма къде хората да седнат и да изпият едно кафе, в Крайници да бъде прашно лятото, а кално през зимата и да не идва снегорин. В Грамаде да са забравени от всички. В Баланово да не пият вода 5 месеца и да си мълчат. В Палатово тук-таме да видиш някой усмихнат… Трудно е да им дадеш надежда на тези хора, когато и в града е така. Пред блока на Данчето Божкова да е така, все едно не си в град-там положението наистина е трагично. В кв. „Чавдар войвода“, където е и моята махала, площадката да е в безобразно състояние и новият асфалт да стои като юфка нагънат. А в жк „Бистрица“ така да мирише, че всеки един разговор да се върти около миризмата. Казвам всичко това не за да хвърлям кал по нашите политически опоненти, а да акцентирам, че нито един проблем, захванат от тях, не е решен нито трайно, нито качествено, а иначе се отчитат, че са спечелени много пари по проекти.

Инвестициите за тези 8 г. са много, само че ефектът от това е само недоволни и гневни хора.


Затова, скъпи приятели, нека този път мобилизирани, заредени с енергия, желание и самочувствие да кажем, че повече така не бива да се продължава. Да, нека се разгневим, нека ударим по масата, но гнева да го притаим в сърцата си, защото се гласува с разум“, каза Първан Дангов и посочи, че кандидатите на БСП не дават празни обещания.

„Ако утре бъдем избрани, ще направим всичко обещано, защото сме отговорни и не е нужно да ни се напомня по няколко пъти. Ще бъдем носители на надеждата и справедливостта, скъпи приятели! Онази справедливост, която толкова липсва в нашето общество. Имайки убеждението и отговорността, търсейки справедливост, а справедливостта ще дойде със промяна, съм убеден, че този път кампанията в Дупница ще завърши с изборна победа още на първи тур!

Ние чухме проблемите и нашите решения са готови“, каза още Дангов, като думите му вдигнаха присъстващите за втори път на крака.

Председателят на предизборния щаб на БСП д-р Иван Ибришимов отчете тежка кампания, но кампания по правилата.
„Кампания, в която всички наши кандидати, част от които са с опит в местното самоуправление, а други са нови лица, посетиха всички квартали и села и се запознаха с проблемите на хората. Мога да ви уверя, че гласувайки за тях, давайки вашата подкрепа за тях, може да сте спокойни, защото в управлението на община Дупница ще влязат едни подготвени хора.
За нашия кмет Първан Дангов мога само да кажа, че на мен, като председател на предизборния щаб, ми беше изключително лесно, защото не ми се налагаше да обяснявам кой е Първан Дангов. Всички го познават и знаят, че той ще работи за хората и общината.
Убеден съм, че всички вие, както и ние, сте супер мотивирани да подкрепим този прекрасен екип. Чуват се всякакви слухове-че изборите били предрешени, че изборите били купени… Ако всички излезем да гласуваме, тези гласове няма да имат никаква тежест. Купеният вот е престъпление и това е ясно на всички. За изборния ден имаме много добра организация и няма да допуснем да ни излъжат този път. А всички вие, вашите семейства и вашите приятели трябва да подкрепите този прекрасен отбор - с №56 за Първан Дангов и листата за Общински съвет“, заключи д-р Ибришимов.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети