Живущи на ул. "Цар Иван Асен" в Дупница останаха втрещени: Камион изсипа пръст, камъни и отпадъци вместо натрошен асфалт!

DenNews.bg
23.10.2019
размер на текста:

 Живущи на улица Цар Иван Асен II в Дупница останаха потресени от отношението, което им демонстрираха работници от фирма, дошли с техника да положат натрошен асфалт и да валират участък, който е с дупки и на практика е непроходим. 

Какво бе учудването ни, когато вместо така дълго чакания натрошен асфалт огромният самосвал изсипа огромна купчина пръст, смесена с големи камъни и няколко отломки от изкъртен асфалт.

Част от пръстта остана посипана до оградата на една от къщите, а останалата набързо бе утъпкана с валяка. След кат овдигнаха огромна пушилка, работниците от фирмата си тръгнаха. Когато ги попитахме защо изсипват тази пръст на улицата, те ни отговориха, въобще да не ги занимаваме, защото общината ги била изпратила, и толкова. 

След като ние изпратихме запитване до общинска администрация, оттам получихме отговор, че става въпрос за АМ "Хемус", която по договор с общината е изпратила работници и техника, за да се извърши изравняване, посипване с натрошен асфалт и след това валиране на улицата. Веднага на място бе изпратен и специалист от общината, който също установи, че подобно нещо не е направено, а само е изсипано огромно количество пръст.

За това, че не е свършила поетия по договор ангажимент фирмата няма да получи нито стотинка, дори и след като работници и техника пристигнат отномво на мястото и си свършат най-накрая работата. Преди това те ще трябва да извозят отпадъците и всичко това ще бъде за сметка на фирмата, гарантираха от общината. 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети