39 тела открити в камион в Есекс, медии - камионът е с българска регистрация

DenNews.bg
23.10.2019
размер на текста:

 Британската полиция е намерила 39 тела в каросерията на камион в графство Есекс. Сред жертвите има и непълнолетни. Шофьорът е арестуван - според британски медии, той е 25-годишен и е от Северна Ирландия. Той е арестуван по подозрение за убийство. Медиите на Острова допълват и че камионът е с българска регистрация и е влязъл в страната в събота. "Това е трагичен инцидент, при който голям брой хора са загубили живота си", гласи изявление на главния началник на полицията в Есекс Андрю Маринер.

 

"Нашите разследвания продължават, за да установим какво се е случило."

Полицията заяви, че са сигнализирани от бърза помощ малко преди 1:40 ч. след откриването на контейнер за камиони с хора вътре в Индустриалния парк Уотърглейд.

"В момента сме в процес на идентифициране на жертвите. Обаче предвиждам, че това може да бъде дълъг процес", каза Маринер.

"Вярваме, че камионът е дошъл от България", каза Маринер.

Той каза, че се смята, че камионът е влязъл във Великобритания в събота в Холихед на северозападния край на Уелс - едно от основните пристанища за фериботи от Ирландия.

"Арестувахме шофьора на камиона във връзка с инцидента, който остава в полицейския арест, докато нашите разследвания продължават."

Говорител на Асоциацията за пътни превози заяви: „Тази трагедия подчертава опасността от мигрантски банди, които контрабандират хора с камиони.“

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети