Кандидатът за кмет Крум Маринов: Община Бобошево е една от малкото в страната без задължения, без външен дълг

Местни избори 2019
23.10.2019
размер на текста:

 В условията на всеобщо недоверие към изборите и демократичния модел, в такива условия ще се проведат местните избори на 27.10.2019г. за мандат 2019-2023г.
За община Бобошево направеното от досегашното управление не е малко, макар че е недостатъчно, за да задоволим всички потребности на хората. Проблеми много, финансови средства малко, но сме се стремили да направим най-необходимото в по-големите селища на общината – това не значи, че другите населени места нямат проблеми, но работим и за тях, макар и по-малко. Трябва да потърсим възможност и средства да решим най-важните за хората въпроси.
Община Бобошево е една от малкото в страната без задължения, без външен дълг.
Какво е направено при нашето управление, макар че някой „гледат и не виждат”: подменена е цялата водопроводна мрежа и се направи същинска канализация в с.Слатино. Изградени са водопровод и препомпваща станция между селата Усойка и Блажиево, както и канализационен колектор І и ІІ етап в Блажиево. Положи се асфалт на 38 улици в Бобошево, 5 улици в Усойка, по две в Слатино и Блажиево и една в Скрино.
Покривите на здравна служба, читалището и кметството в с.Блажиево, както и покривите на читалището и кметството в с.Слатино са ремонтирани, както и фасадата на училището в Бобошево, а Крум Маринов спонсорира изграждането на детска площадка, физкултурен зимен салон и стълбището в детската градина.
Запази се и доразви „Социалния патронаж”, аптечното обслужване, медицинските сестри и мобилната спешна помощ.
Реконструиран е спортния комплекс по европейски стандарти, в който всеки може да спортува, направени са и детски площадки в големите селища.
Общината закупи нова сметосъбирачна кола, бус за възрастни и инвалиди за безплатно извозване от дома до болничното заведение и обратно.
Училището получи нов автобус за транспортиране на учениците от населеното място до училището и обратно.
Изготвен е съвместен проект с общините Благоевград, Рила, Кочериново, Симитли и Бобошево за регионално депо и компостираща и анаеробна инсталация за битови отпадъци.
Изготвени са проекти:
- „Подмяна на водопроводната мрежа в с.Блажиево”
- „Асфалтиране на улици в селата Слатино,Усойка и Блажиево” – общо 23 бр.
- „Почистване на деретата в с.Блажиево и с.Слатино”
- Изготвя се „Общ устройствен план на общината”
- „Рекултивация на общинското сметище в с.Слатино”
които чакат финансиране.
Ще продължим развитието и обновяването на общината, подобрявайки инфраструктурата в населените места, а местните данъци и такси ще са на принципите: справедливост, поносимост и предвидливост. Ще съдействаме на млади фермери и бизнеса, ще запазим аптечното обслужване и медицинските сестри. Средищните, защитени детска градина и училище ще запазим, ще доразвием социалния патронаж и пенсионерските клубове. А културно-историческото наследство ще съхраним, защото то и читалищата са школа за родолюбие и туризъм.
Доказали сме, че можем, макар че сме спъвани от управленските институции, които не подпомагат малките общини, още повече ръководени от социалисти и въпреки това намираме начин да осъществим, но не в пълен размер плановете си. Знаем как и го правим.
Време е за оценка на възможности, реализации и ерудиция, за да застанем пред вас избирателите и да поискаме доверието Ви.
Опонентите обещават с широко използваното: „ще направим”, „ще изградим”, „ще осигурим” – много и необосновани „ще”.. Знаем, че не е достатъчно, но показваме, че с упоритост и аргументираност и в малката ни община могат да се вършат добри дела.
Вие избирате: Номер 56 от интегралната бюлетина за кмет на община Бобошево, Крум Маринов и за листата за общински съветници от Коалиция „БСП за България”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети