Крум Маринов пред избиратели в с. Усойка: 240 000 лв. са заделени за рехабилитация, вие предложете за какво да бъдат изразходвани

Ще продължа с политиката си да не се вдигат данъците, вие сами предложете кой да бъде ваш кмет на селото

Местни избори 2019
23.10.2019
размер на текста:

 240 000 лева от бюджета на община Бобошево са заделени за рехабилитация на улиците в село Усойка. Вие предложете къде и на коя улица кое е най-належащо. Там, където водопроводът вече е подменен- да се асфалтира. Улиците, за които е належащо- средствата да отидат за подмяна на водопровода и канализацията. Това обяви на събрание пред жителите на село Усойка кандидатът за кмет под № 56 от БСП и досегашен управник на община Бобошево Крум Маринов. Запомнете едно- каквото и да ви обещават моите опоненти за осигуряване на средства с пари от еврофондове- това е абсолютна лъжа и прах в очите ви, защото има едно много важно изискване- минимум 2 000 жители. Сами разбирате, че това няма как да се случи и всички пари идват от бюджета на общината.

 

Разбира се и със средства от републиканския бюджет, за които е необходимо да се водят и предварително разговори в Министерство на финансите, каза още Маринов. И припомни за протестите заради безводието, когато жителиет на селото блокираха главен път Е-79
Когато преди 9 години вие излязохте на главен път Е-79, за да протестирате и спряхте движението заради липсата на вода аз не се уплаших, застанах до вас. Тогава казах, че повече няма да се налага да правите това, за да бъде решен проблемът. Е, той вече е решен, макар че има още какво да се желае. Но запомнете едно- парите, които плащате всеки месец за ползването на вода на ВиК-Кюстендил, се управляват от областния управител Виктор Янев. Ако имаше общинско ВиК, то в бюджета на община Бобошево щяха да постъпват годишно средства от 80 000 до 140 000 лева, с които голяма част от проблемите като подмяната на водопровод и канализация щяха да бъдат решени. Въпреки това с общински средства ние правим всичко възможно това да се случи и то се случва, каза още Маринов.

Жителите на селото поставиха въпроса и с бъдещия си кмет, който тази година за пръв път ще бъде назначен заради законовите изисквания за минимален брой жители. Те поискаха вече да имат право да го предложат сами и получиха пълната подкрепа от страна на Крум Маринов. Защото и по неговите думи избраният от тях човек ще може да защитава интересите им, те да го държат отговорен и и самият общински кмет да го отстрани от длъжност, ако не изпълнява ангажиментите си така, както в продъжение на 4 години правеше осегашния.

Това, което аз ще продължа да отстоявам като политика по отношение на данъците е, те да не се увеличават. Община Бобошево единствена в областта не позволи те да се вдигнат, за да не се ощетява бюджета на домакинствата, които в нашите населени места не разполагат с големи средства, каза още Маринов.

Жители на Усойка се оплакаха от изникването на много незаконни постройки и затворени улици. По този повод Крум Маринов ги информира, че в момента тече изпълнението на поръчка за общ градоустройствен план на селата в общината и тези проблеми ще бъдат разрешени веднъж завинаги.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети