Тенисисти от Дупница скриха топката на кюстендилци

DenNews.bg
21.10.2019
размер на текста:

Момче и момиче от Дупница спечелиха първо и второ място на турнир по тенис на маса, провел се в Кюстендил. Дея Милтанова и Симеон Стоичков от СКТМ „Марек 76“ участваха на надпреварата "Сити 2019", по покана на СКТМ "Кюстендил“, които бяха домакин на турнира. Участие взеха общо над 70 състезатели от различни възрастови групи.

При 12-годишните Дупница беше представена от Симеон и Дея. Особеното на този турнир е, че момичетата и момичета се състезаваха заедно. След двудневната надпревара и недопускайки нито една загуба двамата дупничани се срещнаха на финала, където Симеон победи с 3:1 гейма. За отбелязване е, че Дея Милтанова направи 8 победи срещу момчета от различни клубове, което е достойно за похвала, изтъкнаха от „Марек 76“. Така златото и среброто останаха за Дупница.

"Прекрасно представяне на Дея и Симеон, напълно заслужено спечелиха това състезание. Всичко това е благодарение на техния труд и желание да практикуват един от най-сложните спортове. Длъжен съм да отбележа и доброто представяне на 18-годишните състезатели на нашия клуб, които участваха в Пловдив в първия етап на национален турнир "Млад Олимпиец ''. Габриела Попова и Ралица Маркова се класираха за втория етап, който ще се проведе след няколко седмици във Варна. Благодаря на хората, които ни подкрепят и на любезните домакини от Кюстендил", коментира треньорът Иван Иванов.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети