Съдът отказа участие на дупнишкия лидер на „Атака“ в изборите

DenNews.bg
21.10.2019
размер на текста:

Кюстендилски административен съд окончателно заличи дупнишкия лидер на „Атака“ Любка Велинова от участие в изборите за Общински съвет и сложи край на драмата с двете листи на една и съща партия.
Решението бе взето на открито заседание днес. Намесата на съда се наложи, след като в ОИК-Дупница бяха регистрирани две листи с кандидати за общински съветници от „Атака“, като вносителите им бяха Велинова и Райчо Цветин.
Съдебното дело бе образувано по жалба на Велинова срещу решения на Общинска избирателна комисия-Дупница и ЦИК, с които й бе отказано участие в изборите.
След съвещание тричленен съдебен състав на Административен съд – Кюстендил произнесе незабавно решението, отхвърляйки като неоснователна жалбата на Любка Велинова. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Припомняме, че Велинова регистрира листа за Общински съвет на „Атака“, като тя бе единствен кандидат в нея, представяйки пълномощни от Волен Сидеров и Райчо Цветин. Използвайки тези пълномощни тя е присъствала и представлявала „Атака“ на консултациите при кмета, определила и попълнила състава на ОИК и СИК, подписала всички протоколи. В последствие стана ясно-от становище на лидера на партията Волен Сидеров, че пълномощното на Велинова е служило само да подаде и подпише заявление за регистрация на ПП Атака в ОИК, да подава и получава всякакви документи и книжа, включително удостоверение за извършената регистрация. Изрично се сочи в това пълномощно, че упълномощеното лице няма право да извършва каквито и да било други действия извън посочените в същото.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети