Гърция включва антитерористи от Европол в охраната на границата с Турция

DenNews.bg
21.10.2019
размер на текста:

 Част от мигрантите от остров Самос ще бъдат изтеглени във вътрешността на страната след протести на местните жители. Гръцкото правителство организира прехвърлянето на 700 души от остров Самос, съобщи БНР.

Протести срещу мигрантите има и в района до лагера Диавата до Солун. В нощта срещу 21 октомври полицията успя да овладее сблъсъци между стотици гръцки роми и мигранти в област Иматия. Въоръжени роми се опитаха да нападнат мигранти, които обвиняват в кражби.

Въоръжените сили на Гърция са въведени в повишена бойна готовност в очакване на силна мигрантска вълна след събитията в Сирия, съобщават гръцките медии. От началото на следващия месец гръцките власти включват специалисти от Европол в охраняването на сухопътната и морска граница с Турция. Те са експерти за борба с тероризма и ще съдействат за разкриване на джихадисти при евентуален опит за навлизане в Гърция.

Гърция включва антитерористи от Европол в охраната на границата с Турция.

Пожарите, ежедневните сблъсъци между мигрантите, кражбите и напрежението на острова извадиха на повърхността проблемите, за които местните предупреждаваха отдавна.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети