ГЕРБ подаде жалба за налепени чужди номера върху плакатите им в Дупница

DenNews.bg
21.10.2019
размер на текста:

От щаба на ГЕРБ в Дупница подадоха жалба в Общинската избирателна комисия за това, че върху техни плакати са били налепени номера на друг кандидат.
Случаят е установен вчера сутринта, а жалбата до ОИК е подадена малко по-късно от председателя на предизборния щаб на ГЕРБ за община Дупница Крум Милев.
„На 20 октомври 2019 г. сутринта получихме многобройни сигнали, че върху плакати на нашия кандидат за кмет инж. Методи Чимев, както и върху плакати на листата с кандидати за общински съветници от ГЕРБ, са налепени стикери с номер 14. Това е номерът в интегралните бюлетини на кандидата за кмет Георги Градевски и на листата на АБВ.
Планът очевидно е да въведе в груба заблуда избирателите, които да останат с впечатление, че за да гласуват за инж. Чимев и за листата на ГЕРБ, следва да отбележат в интегралните бюлетини номера на Градевски и АБВ. Това е не просто провокация спрямо ПП ГЕРБ и опит да бъде саботирана нашата предизборна кампания. Това е злонамерено, пошло и противозаконно действие против правото на свободен и информиран избор на избирателите в община Дупница.
Настояваме Общинска избирателна комисия – Дупница да предприеме съответните мерки“, се казва в жалбата, към която са приложени и снимки.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети