Ценко Чоков е на свобода срещу 200 000 лева, оглавява предизборната си кампания в община Бяла Слатина

DenNews.bg
02.10.2019
размер на текста:

 Ценко Чоков е освободен срещу 200 000 лева парична гаранция, съобщават от Апелативния специализиран наказателен съд, пише "24 часа".

Досега той беше под домашен арест. Осъден е на първа инстанция на 4 г. и половина. Делото срещу него и групата му е на втора инстанция. Дългогодишният кмет на село Галиче беше отстранен от поста с решение на съда. Сега обаче той е кандидат за кмет на община Бяла Слатина, а за Галиче ще се бори съпругата му Цветелина Нелова.

С мярката "парична гаранция" Чоков ще може лично да агитира избирателите в Бяла Слатина и околните села.

През май 2018 година Чоков беше осъден на 4 години и 6 месеца затвор за организиране на престъпна група. Няколко месеца по-късно обаче той беше пуснат под домашен арест заради влошеното си здравословно състояние. Тогава от Спецапелативния съд увериха, че Чоков ще остане в София, за да няма възможност да извърши ново престъпление в Галиче.

Въпреки това бившият кмет беше засечен в столично заведение, поради което съдът го върна обратно в килията. На 5 февруари тази година стана ясно, че бившият кмет на Галиче е обвинен и за фалшиви документи.

На 17 май Чоков отново беше пуснат под "домашен арест".

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети