Димитър Пенев: Както хората искат нови плочки, тротоари и зелении, така и ние искаме нови хора в БФС

DenNews.bg
18.10.2019
размер на текста:

 По-добра организация, за да се предотвратява проблемът в зародиш, а не да се коментират грешки. За това настоя Димитър Пенев пред БНТ.

По-сериозни санкции иска той за хулиганите.Димитър Пенев се почувствал неприятно от расисткия скандал в българския футбол. Той се надява да се размине със санкции от ФИФА. Стратегът от Мировяне иска чиста игра.

Преди години фенове и клубове искали промяна във футбола. Промяната обаче не се случила. Явно е имало пропуски, за да се стигне до тук, убеден е Пенев. Федерацията трябва да бъде за пример, поясни още той. По думите му Борислав Михайлов е направил доста грешки, иначе имал опит във футбола.

Както хората искат нови плочки, нови тротоари, нови зелении, така и ние искаме нови хора, изтъкна Димитър Пенев. Той обаче смята, че един човек сам нищо не може да промени. Припомняме, че вчера стана ясно, че единият от задържаните може да получи 5 години затвор за расистките прояви по време на мача с Англия.

На 16 октомври стана ясно, че задържаните футболни фенове са шестима.

Във връзка със случая президентът Румен Радев заяви, че футболът е огледало на състоянието на държавата. Той поиска драконовски мерки за футболното хулиганство.

На 15 октомври, премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а два часа, след като Михайлов обяви, че подава оставка, ГДБОП влезе в базата в "Бояна". За разпит бе задържан шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души. Футболният треньор Велислав Вуцов заяви, че расистките обиди били предварително организирани.

По-късно британският посланик в София Ема Хопкинс бе поканена в сградата на МВнР. Тя оцени високо толерантността на българския народ и каза, че ще предаде на Лондон извинението за поведението на група от зрителите на стадион "Васил Левски".

Междувременно британският спортен министър Найджъл Адамс препоръча британският футбол първо да напише собственото си домашно "преди да започне да проповядва" за расизъм.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети