Ще искат пет доживотни присъди за убиеца на тримата българи в Чикаго

DenNews.bg
16.10.2019
размер на текста:

Пет обвинения за убийство първа степен са повдигнати срещу 67-годишният стрелец, който уби трима българи, американец и полякиня в Чикаго.
Това съобщават от МВР, като оповестяват подробности за среща между задграничния представител на МВР в САЩ Георги Овчаров и генералния консул на България в Чикаго Иван Анчев.
Съгласно законодателството на щата Илинойс, на мъжа ще бъдат поискани пет доживотни присъди, тъй като в щата няма смъртно наказание.
Задържаният за стрелбата е със служебен адвокат и по негов съвет мъжът не дава никакви изявления по случая. Според водещите разследването, българите са станали невинна жертва на психически нестабилен човек. Открити са детайли по време обиските в дома му, които ясно сочат, че мъжът е имал мания за преследване и е ментално нестабилен.
България е поела ангажимент да подпомогне разследването с извършване на необходимите проверки чрез европейските служби за установяване на евентуално криминално минало или подобни прояви на извършителя на територията на Европа.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети