Мъж влиза в затвора, че умишлено подпалил къщата на бившата си съпруга в Кочериново

DenNews.bg
16.10.2019
размер на текста:

Мъж влиза в затвора за умишлен палеж на къщата на бившата му съпруга в Кочериново, реши Районен съд-Дупница.
Подсъдимият бе признат за виновен по обвинението за умишлен палеж и му бе наложена ефективна присъда от 1 г. и 3 месеца затвор, която следва да изтърпи при първоначален общ режим. Съдия Ели Скоклева прие, че на 19.07.2015 г. Г. Д. Г. е запалил сграда със значителна стойност - еднофамилна, едноетажна къща с гараж на стойност 24 464 лв.
Подсъдимият обаче бе оправдан за това, че с палежа е целял да осуети изпълнението на съдебно решение по гражданско дело, с което година по-рано къщата е била предоставена за ползване на бившата му съпруга.
Подсъдимият бе признат за невинен и по повдигнатите му обвинения за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, за това, че противозаконно е пречил на органи на властта - служители на МВР да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, задържане и обезвреждане на извършители на престъпления, осигуряване на пожарна безопасност и защита при пожари, както и за това, че съзнателно не е изпълнил задължението си за изплащане на месечна издръжка на непълнолетното си дете, в размер на повече от две месечни вноски, от юли 2014 до юли 2015 г.
Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд-Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети