Джок Полфрийман напуска Бусманци, но остава у нас и ще се подписва всеки ден в районното

DenNews.bg
15.10.2019
размер на текста:

Джок Полфийман ще трябва да се подписва всяка седмица в районно управление в София, след като бъде освободен от Дома за временно настояване на чужденци в Бусманци днес. Това съобщи шефът на Дирекция "Миграция" Николай Николов. Очаква се австралиецът всеки момент да напусне сградата на дирекция "Миграция".

Вместо да бъде изведен от България Порфрийман ще трябва да се подписва всяка седмица. Паспортът му ще бъде върнат, когато има влязла в сила съдебно решение - какво съдебно решение обаче комисар Николов се обърка в обясненията си дали на ВКС или на Административния съд, или на Върховния административен съд.

Николай Николов обясни, че процедурата по експулсирането на Джок Полфрийман е спряна, тъй като все още е валидна заповедта той да напуска страната, издадена през 2011 година от тогавашния директор на Дирекция "Миграция". Чакаме решението на съдебна инстанция, посочи Николов, а на въпрос на журналисти за кой съд става въпрос, Николов посочи: "На който и да е съд."

Паспортът на австралиеца е иззет, след като му е поискано да го предаде доброволно, но той е отказал. Паспортът е във властите, като е отнет законно, по думите на Николов по член от закона, като го цитира. Ще се легитимира с копие от заповедта, с която разполага и всички преписи от заповеди. Паспортът е отнет за да се обезпечи заповедта за експулсиране и ще му бъде предоставен при изпълнение на заповедта за експулсиране.

По време на престоя си Полфрийман е допуснал едно нарушение. Той е бил хванат с мобилен телефон камера, какъвто е забранен. Когато го видели, австралиецът само го счупил. Останали му още 3 телефона, които били позволени - без камера.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети