Запорираха имущество за над 310 милиона лева Арабаджиеви

DenNews.bg
15.10.2019
размер на текста:

Запорираха имущество за над 310 милиона лева на Вълчо и Маринела Арабаджиеви и 9 техни компании.
Обезпечителните мерки върху имущество са наложени по искане на Антикорупционната комисия, информират от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).
Производството в КПКОНПИ е образувано по повод получено уведомление от Специализирана прокуратура за участие на лицата в организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари.
Припомняме, на 26 септември съдът върна Маринела Арабаджиева в ареста, въпреки заболяванията, които й бяха открити.
Нейният съпруг и баща на Вълчо Арабаджиев - Ветко бе оставен постоянно в ареста на 6 август 2019 г. Преди това - на 14 май 2019 г. Апелативният спецсъд остави Ветко Арабаджиев за постоянно в ареста.
Ветко Арабаджиев бе върнат у нас от Испания малко след полунощ на 4-ти срещу 5-ти май. Той е обвинен в ръководене на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.
Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март 2019 г. в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест, след като през август месец им бяха повдигнати обвинения.
В София беше задържан и синът им Вълчо, който също е обвинен. Той излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети