Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов заради срамната загуба от Англия

DenNews.bg
15.10.2019
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставката на президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. Поводът е разгромът на българския национален отбор от Англия в мача, завършил снощи на Националния стадион "Васил Левски" при резултат 0:6.
,,Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол", припомни Кралев. Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.
,,Премиерът разпореди от днес нататък да преустановим всяко отношение с Футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов, председател на БФС", допълни още Кралев.
„Искаме оставката заради цялото състояние на футбола. Държавата не може да толерира повече подобно поведение“, подчерта още Кралев.
Припомняме, че снощи Михайлов не изгледа до края най-тежката домакинска загуба в историята на националния ни отбор. В 70-ата минута камерата на bTV го улови как се качва в джипа си, който този път го чакаше пред стадион "Васил Левски", а не както при загубата от Косово - на лекоатлетическата писта.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети