Марек: Съдиите се мазнят на Чакъров. Ако не знаят правилата, да ги прочетат

DenNews.bg
14.10.2019
размер на текста:

До вбесяване доведе играчи, треньори и публика на Марек реферът Димитър Димитров, който ръководи мача със Септември (Сим) (1:1). Димитров собственоръчно развали иначе спокойния двубой, е всеобщото мнение на присъствалите на ст. „Бончук“. Най-афектиран след срещата бе старши треньорът на дупничани Цветан Видински, който директно започна с коментар за съдията. В края на първото полувреме Видински бе отсранен от скамейката с червен картон, вдигнат от Димитър Димитров. „Ужасен съдия! Пълен мазник! Чуди се как през цялото време да компенсира, да дава, да бута. Не става така. №14 от гостите го псува 20 минути и не смее да му покаже втори жълт картон. Защо?! Аз му го казах сега! Мен ме изгони от пейката, защото поисках червен картон, когато наш играч излизаше сам срещу вратаря и бе фаулиран. Това е червен картон – ако не знае, да прочете правилата и да ги научи. Второто полувреме гледаше, ако може да изгони Ники Ганчев. При първото му нарушение му даде втори жълт картон и го изгони. А първият картон на Ганчев не беше за Ганчев, защото нарушението извърши Гроздин. Но той даде картона на Ганчев и ние останахме с 9 души. Как да играеш така?! Няма как да стане!“, каза под влияние на емоции Видински.

От ложите на ст. „Бончук“ мача изгледа председателят на ЗС на БФС – София Валентин Чакъров, който според Видински косвено е повлиял на съдийството. Треньорът на Марек загатна и че от клуба ще подадат жалба срещу съдийството: „За да подадем жалба срещу съдийството, трябва да извадим 200 лв., но вероятно ще го направим. Не е прав реферът така да свири. Ще напишем жалбата още днес (б.р. в събота). Ще искаме да се разглежда ситуацията за жълтия картон на играч на Септември, който трябваше да е червен. Ще искаме да се разгледа и първия жълт картон на Николай Ганчев. На Вальо Чакъров казах, че според мен съдиите свирят така, заради него. Все пак неговият син играе в Септември (Сим). И съдиите му се мазнят, мазнят, мазнят...“.

„За пореден път вратарска грешка. Момчетата от Симитли не са ни виновни. Те нямаха положение второто полувреме. Ние с 9 души играхме, колкото можем. Аплодисменти за младите момчета, че се раздават“, каза още Цветан Видински, който засегна и прехвърчалите искри между двете скамейки по време на двубоя. „От щаба на Септември обиждат, били сме чобански отбор. Това е несериозно. Въобще не ни е такова поведението, а напротив – опитваме да играем футбол. Нямаше простотии, ритане без топка или разкарване на топката. Играем колкото можем“, заключи Цветан Видински.

От лагера на Септември излязоха с по-различна версия за скандалите и разправиите, макар и те да участваха дейно в тях. „Нямаше много футбол, в такива мачове напрежението властва на терена. От тези 10 мача това е един от най-слабите за нас. Радващо е, че не загубихме. Равенството е най-справедливият резултат. Съдиите се справиха добре според мен. Нервите не дойдоха от нашия отбор. Имаше удар без топка в 90-ата минута, имаше провокации. Ние в Симитли се опитваме да играем футбол. А от Марек около 1 минута дърпаха съдията и го провокираха. Това не е футболна агресия. После изкарват съдията виновен. Не се оправдавам, но наистина ние не играхме добре. Аз 35 минути не бях станал от пейката. Казах само, че тук продължват чобаниите, защото Иван Влахов удари Топузов без топка. Това ли е футбол? Уважавам Марек и не искам да ги обиждам, защото са отбор с традиции“, коментира треньорът Спас Стоименов.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети