Открит мумифициран труп в психиатрията в Раднево наложи прокуратурата да се заеме със случая

DenNews.bg
14.10.2019
размер на текста:

Районна прокуратура – Раднево наблюдава досъдебно производство за установяване на странните причинии за смъртта на 25-годишен мъж и още по-странното появяване на трупа му 4 месеца след изчезването му. 

До момента е установено, че на 4 октомври 2019 г. служител на Държавна психиатрична болница „Д-р. Георги Кисьов“, гр. Раднево, е открил в двора на здравното заведение труп на лице от мъжки пол. При извършения оглед на място е установено, че трупът е мумифицирал, като по него няма видими улики за насилствена смърт. Впоследствие е установена и самоличността на мъжа - М. Г. на 25 г., който през май 2019 г. е бил настанен на задължително лечение в болницата в гр.Раднево.

На 23. 07. 2019 г., в РУ на МВР – Раднево, е бил подаден сигнал за това, че М.Г. е избягал от болницата, като са били извършените издирвателни мероприятия, но той не е бил открит. По досъдебното производство е назначена съдебно-медицинска експертиза, която ще даде заключение за причината за смъртта. Към момента няма данни за извършени насилствени действия спрямо М.Г.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура-Раднево.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети