Ясна е самоличността на тримата българи, убити в Чикаго

DenNews.bg
14.10.2019
размер на текста:

Ясна е самоличността на българите, убити от свой съсед в жилището си в Чикаго. Жертвите са Цветанка Костадинова, съпругът й Ивайло Попов и майка му Искра Попова. Четвъртата жертва е американецът Дейвид, който е приятел на Искра. 21-годишният син на Цветанка - Даниел не е бил в апартамента по време на стрелбата.
Тази сутрин стана ясно, че вече има пета жертва на стрелбата в Чикаго-полякиня. Консулът ни Иван Анчев съобщи за БНТ, че българите са били простреляни докато вечеряли.
Консулът е категоричен, че не става дума за престъпление от омраза.
"Последната ни среща с полицията беше преди няколко часа, при нас вече е вечер, поради часовата разлика с България. Новината е, че се увеличиха жертвите от престрелката - за съжаление е починала петата жертва. Жена, която е била застреляна веднага след нашите сънародници, така че вече говорим за петима убити в рамките на това ужасно престъпление. Тя не е българка, но това не прави загубата по-малка. Непрекъснато следим ситуацията, в постоянен контакт сме с местните власти и постоянно докладваме в МВнР и на министър Захариева, която редовно информираме", каза Иван Анчев.

Заподозрян за убийствата е 67-годишен мъж, строителен работник, който е познавал жертвите. Той е живеел в същия комплекс с апартаменти от 15 години. В събота вечерта той е излязъл от своя апартамент и е отишъл до жилището на съседите си българи. "Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата", каза пред медиите зам.-шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата. "Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея", каза още Рико.
Стрелецът е използвал личния си пистолет. Той е арестуван и се води разследване. Според чикагската полиция извършителят е имал проблем с контрол върху гнева си и неведнъж е влизал в пререкание със съседите си.
Децата на Цветанка и Ивайло призоваха за финансова помощ в платформата gofundme.com, за да могат да изпратят в последния им път своите близки и те да бъдат погребани в родината.
"Cкъпи приятели, c огромнa cкръб cподеляме нaшaтa болкa зa голямaтa зaгубa нaшите мaйкa, бaщa, бaбa и дядо. Те бяхa нacилcтвено отнети от нac зa един миг вечертa нa 12-ти октомври 2019 в Чикaго.
Нищоподозирaщите Цвети, Иво, Иcкрa и Дейвид cе бяхa cъбрaли нa cемейнaтa трaпезa, без дa знaят че товa ще им бъде поcледнaтa вечеря нa този cвят. Те бяхa убити зверcки, зacтреляни, без никaквa милоcт от един индивид c пcихични отклонения.
Отпрaвяме зов зa пaричнa помощ, тъй кaто тaзи четворнa трaгедия е финaнcово непоcилнa зa нaше cемейcтво. Помогнете ни дa ги изпрaтим от този cвят, кaкто подобaвa.
Блaгодaрим зa вaшето cъпричacтие!
Некa почивaт в мир!
Дани и Иси"
До момента са събрани малко над 13 000 от необходимите 50 000 долара.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети