С изстрел в главата е убита 47-годишна жена, замесена в източването на 65 млн. лв.

DenNews.bg
11.10.2019
размер на текста:

47-годишна жена, замесена в източването на 65 млн. лв. е убита с един изстрел в главата в столичния жк „Младост" снощи. Че жертвата има криминални регистрации за измами и пране на пари, потвърди директорът на СДВР Георги Хаджиев пред журналисти.
Станка Марангозова е намерена мъртва в автомобила си от мъжа, с когото живяла на семейни начала. Сигналът в полицията е подаден малко преди 21.00 часа. Полицията работи по две версии-убийство и самоубийство. Хаджиев не коментира дали Марангозова е подавала сигнали в полицията, че е заплашвана.
Районът на местопрестъплението в столичния квартал "Младост“ все още е отцепен и на мястото има полиция. През ограничителната лента се допуска преминаването само на лица, живеещи в блока, пред който се разиграла кървавата сцена.
Жертвата е дъщеря на д-р Кънчо Марангозов, бивш директор на бургаската болница и депутат от БСП в 38-ото Народно събрание. Той бе емблематична фигура на левицата в морския град, почина след продължително боледуване на 71-годишна възраст през 2015 г.
Разстрелът на Марангозова е извършен, докато тя разговаряла по телефона, съобщи "24 часа". Вестникът съобщава още, че до тялото й криминалистите са открили бяла роза. Прозорецът на автомобила е бил свален. Изстрелът е бил чут от събеседника на жената, с когото тя говорила по мобилния си телефон.
През 2011 година Марангозова бе задържана при акция на ДАНС по разследване за измами и пране на пари. По-късно Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу Марангозова за източването на над 65 милиона лева в периода от 2008 до 2011 година.

През 2013 г. в интервю пред Нова телевизия Марангозова заяви, че се страхува за живота си, защото е получавала заплахи. През същата година жената се барикадира в мезонета си в кв. "Витоша", за да не допусне въвеждането във владение на новите собственици. Апартаментът бе продаден на публичен търг заради две неплатени ипотеки. Източник: dir.bg/news.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети