Д-р Първан Дангов: Първата ми работа като кмет ще е фирмата да отстрани нередностите по ремонта на жк „Бистрица“ за своя сметка

Избори 2019
01.09.2019
размер на текста:

Кандидатът за кмет на община Дупница д-р Първан Дангов и кандидатите за общински съветници от БСП започнаха предизборната си кампания в Дупница с отворена среща с граждани в най-големия квартал в града-жк „Бистрица“.
Хора от квартала посочиха основните проблеми, с които се срещат всеки ден, като основният е неприятната миризма, която се носи от шахтите на новоизградената канализация.
„Направи се нещо, но се направи като нищо. Постоянно мирише от шахтите и не знам какво се очаква, сигурно да не ползваме бани и тоалетни“, сподели възрастна жена. Нейна приятелка пък сподели, че друг проблем е, че тревните площи не са достатъчно добре оформени, нито се поддържат.

 

„Дори и кратка обиколка е достатъчна да потвърди, че има причина за недоволството на хората. Това, което го казвахме преди стартирането на кампанията, днес го виждаме като факт-крайно лошо изпълнение на проекта по благоустрояване на най-големия жилищен комплекс в града. Резултатите са видими-лоша миризма и то в есенния сезон, когато вече температурите са по-ниски. Първото нещо, което ще направим, ако спечелим изборите, е, че фирмата ще дойде и ще си отстрани за тяхна сметка всичко онова, което е направила калпаво. Наново, ако трябва, ще бъдат разкопавани шахтите, ще им бъдат удържани гаранциите за 5-годишния период, в който имат ангажимент да изпълняват и ще отстранят нередностите за тяхна сметка“, категоричен е д-р Дангов.

 

Друг проблем, който живеещи в квартала посочиха бе, че извършения ремонт затруднява достъпа до някои блокове.

„Да, вижда се, че пред блокове, особено при 58, 59 и 60 блок са запушени входовете и няма откъде да влезе нито линейка, нито пожарна, ако се наложи. Направени са едни изкуствени заграждения без да е премислено. Виждаме, че всъщност не е решен нито един благоустройствен проблем дългосрочно. Част от блоковете откъм пазара на са включени в новата канализация заради грешка на проектанта в нивата, а именно, че нивото на новата канализация е над нивото на старата. Това са проблеми, за които тепърва предстои да се говори и тепърва ще ги чуваме от хората. Ние можем и ще ги решим за сметка на фирмата изпълнител“, посочи още кандидат-кметът от БСП и заключи: „Калпаво изпълнение на ремонтите в жк „Бистрица“, очевидно без всякакъв контрол от страна на Общината. Преди една година, когато стартираше проектът, аз излязох с публична позиция и казах, че ще има проблеми, а днес година и половина по-късно това е факт. За чия сметка? Жалко, че е за сметка на хората“.


Премахнати детски площадки и недостатъчно уредени места за отдих.

 

Този проблем бе посочен от група жени с малки деца.
„Тук (пред бл. 71,72,73) имаше площадка, махнаха я, но нова площадка не се появи. Само в нашия блок има 20-ина деца. Това не ни харесва, че не се прави достатъчно за децата, а това е вашата работа на политиците-да има нормални условия“, сподели с кандидатите на БСП млада майка.

 

Д-р Дангов пък остана неприятно изненадан от факта, че жените и децата седяха край собственоръчно изработена маса край собственоръчно изработени пейки.
„Толкова милиони и не са се намерили пари за пейки. Добре е, че поне вие и мъжете ви сте сръчни, та си създавате удобства“, каза още той.

Кандидат-кметът и кандидатите за общински съветници на БСП ще проведат отворени срещи и в други квартали в Дупница, както и по селата.

От 17:20 часа утре, 2 октомври, ще се проведе срещата в жк „Дупница“.
В четвъртък, 3 октомври, кандидатите ще се срещнат с живущите в квартал „Южен“ от 18 часа, предблоковото пространство.
В 18 часа в петък, 4 октомври, ще започне срещата в кв. „Байкал“.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети