От днес се подават декларации за освобождаване от такса „смет“ за неизползваеми имоти в Дупница

DenNews.bg
01.10.2019
размер на текста:

Собствениците на имоти в Дупница могат да подават декларация за освобождаване от такса за сметосъбиране и сметоизвозване, ако имотите няма да бъдат използвани през цялата 2020 г. Декларации се подават от днес, 1 октомври, до 31 октомври в деловодството на Общинска администрация. Освен личните данни се попълва последователно – партидният номер на имота, вида му / апартамент, ателие и др./, точният адрес, номерата на откритите партиди за електроенергия и ВиК, а в случай, че такива не съществуват, се подчертава, че няма открити партиди.
Не се извършва освобождаване, ако през посоченият период или част от него имотът или част от него се използва от собственик, ползвател или наемател, както и ако в имота се извършват строителни и/или ремонтни дейности, или ако собственикът на имота има задължения за местни данъци и такси за предходни години.
В случаите, когато в декларирания имот след проверка на органите на общинска администрация се установи ползване на имота или откриване на нови партиди и/или съществено движение по съществуващи партиди за ток и вода, нарушителите дължат глоба в трикратен размер на годишната такса за сметосъбиране и сметоизвозване, но не по-малко от 500лв. Глобата се налага по реда на ЗАНН.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети