Лекари се борят за живота на двама работници, пострадали в ТЕЦ „Марица Изток 1“

DenNews.bg
01.10.2019
размер на текста:

Лекари се борят за живота на двамата работници, които пострадаха при инцидент в помпената станция на ТЕЦ "Марица Изток 1", съобщиха Нова телевизия и БНТ.
Двамата мъже са на 42 г. и 52 г. Първоначално са приети за лечение в болницата в Гълъбово, но по-късно са преместени в Университетската болница в Стара Загора.
Състоянието и на двамата пострадали е много тежко. Единият от тях е в кома, със силна интоксикация и на командно дишане. Състоянието на другия снощи се е влошило и се е наложила спешна мозъчна операция.
Бригада е почиствала шахта на помпена станция за отпадни води. При отварянето на шахта на единия от работниците му прилошава и пада в нея. Колегата му се опитва да помогне и той също пада. Вероятно двамата са вдишали отровни газове.
По случая е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда, причинена по непредпазливост. Очаква се и становището на Инспекцията по труда.
От "AES" излязоха с позиция, че са направили всичко възможно, работниците максимално бързо да бъдат транспортирани в болницата и казаха, че са готови да поемат и разходите за последващо лечение.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети