Кметът Методи Чимев: Поведението на Кирил Кирилов е недопустимо

DenNews.bg
09.01.2019
размер на текста:

„Поведението на Кирил Кирилов е недопустимо“, така кметът на Дупница Методи Чимев коментира отправената закана за физическа саморазправа от председателя на сдружение „Патриоти-Дупница“ към стоматолога д-р Крум Дечев.
Както писахме, Кирилов отправи заканата, включваща намерение „ще ти изкрива физономията“ и „да ти е‘а майката нещастна“, към д-р Дечев чрез съобщение в Месинджър. А поводът е изказано от стоматолога мнение за организирания от общината и сдружението ритуал на Йордановден.
Причината да потърсим мнението на градоначалника Чимев, е че от няколко години сдружението „Патриоти-Дупница“ е представяно като съорганизатор на чествания и празници и демонстрира близост с местната власт.
Днес кметът отрече да има каквото и да е писмено партньорство между организацията и общината.
„Те са ентусиазирани и се включват в програмата на общината. Ритуалът за Йордановден е изцяло на община Дупница, а това че те се изявяват е по тяхно желание. Няма как да ги спра, но нямаме обща дейност, която да бъде разтрогната“, обясни кметът за DenNews.bg.
Чимев обаче е категоричен, че като човек и кмет не може да толерира подобно поведение и отношение.
„Всеки има право на мнение и д-р Дечев е изказал своето, както и всеки има право да се съгласи или не. Но да се стига до такива нелицеприятни отношения… Познавам и двамата и съм убеден, че ще застанат един срещу друг и ще се разберат. Това е мъжкото поведение“, коментира още Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети