Гласът на Белия дом: Бог поиска Тръмп да стане президент!

DenNews.bg
31.01.2019
размер на текста:

 Говорителят на Белия дом Сара Сандърс заяви, че тя вярва, че Бог е поискал президентът Доналд Тръмп да спечели президентските избори през 2016 г., съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на Christian Broadcasting Network.

"Мисля, че Бог призовава всички нас да заемем различни роли по различно време и мисля, че той е поискал Доналд Тръмп да стане президент, поради тази причина той е тук", каза Сандърс пред специализираната медия. Мисля, че той върши страхотна работа в подкрепа на много неща, за които много хора ги е грижа, добави тя.

Запитана да коментира изказването на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, че предложението на Тръмп за издигане на стена по южната граница с Мексико е "неморално", Сандърс отговори: "Идеята е да се защити народът на вашата страна, което е основно задължение на президента на САЩ". Според нея коментарът на Пелоси е "нелепо обвинение".

Сандърс увери, че решението на Тръмп да изтегли американските сили от Сирия няма да постави под заплаха християните в региона.

"Вижте, президентът заяви много ясно, че ние подкрепяме християните, че ние подкрепяме кюрдите", отбеляза говорителят и добави, че това е заявено много ясно пред Турция.

На въпрос защо няма ежедневен брифинг на Белия дом, Сандърс отговори, че няма друг президент като Тръмп в историята, който толкова много да се е обвързвал с медиите.

Той е най-достъпният. Мисля, че Белият дом като цяло е най-достъпният що се отнася до медиите. Със сигурност няма желание нашият екип или президентът да крие информация, убедена е тя.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети